0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

2020, Призив до всички участници в анти-правителствените протести

февруари 26, 2023от Захари Руженов0
210591394_4528279690524455_5557675619312772809_n

Движение ЗАЕДНО за промяна

Национална конференция – 20.09.2020г.

Призив

 

към всички, които подкрепят, организират  и симпатизират на протестите срещу правителството на Борисов и главния прокурор Гешев

 

Драги съграждани,

Драги съмишленици и просто приятели,

 

Протестите, които заляха страната през последните два месеца показаха на света, че сегашната власт в България е подменила европейските демократични ценности със зле прикрита форма на диктатура. За всички нас, които участваме или подкрепяме протестите, е ясно, че сегашното правителство на ГЕРБ и неговите присъдружни партии е напълно изчерпано. Разкритията за корупция по високите етажи на властта, отказът на прокуратурата да разследва огромните злоупотреби на премиера Борисов и неговото обкръжение предизвикаха не само българите, но и европейските политици и медии.

България е пред още една опасност. Не само да бъдем най-бедната и корумпирана държава в Европа, но и да загубим многомилиардни европейски фондове поради липса на законност и пренебрегване на европейските правни норми. Същевременно трябва да признаем, че диктатурата на Борисов продължава да се разширява. Контролът върху медиите, преследванията и насилието срещу протестиращите и журналистите, сплашването на  бизнесмените и политиците говорят за безпрецедентна наглост и страх от възмездие.

Единствено възможният отговор на Борисовата нагла диктатура е максимално единение на всички политически сили, които искат промяна. След като над две трети от гражданите на България подкрепят протестите, ние всички сме длъжни да осигурим общо представителство на тези хора в бъдещия български парламент.

Нека партиите отстъпят място на гражданското сдружение, нека забравим за идеологическите различия и лидерските амбиции и ги заменим с широка програмна коалиция. Нека дадем възможност на тези, които са грешали в миналото да се поправят сами или да преодолеят стари заблуди. Сега най-важното е обединението на всички, които искат промяна.

Ако това стане, Борисов и неговото корумпирано обкръжение нямат никакъв шанс. Ако обратно допуснем разделения идващи от миналото ще налеем масло в огъня на корумпираната шайка, която е заграбила България.

Националната конференция на Движение ЗАЕДНО за промяна Ви призовава да започнем активен диалог за съвместни действия. Протестите трябва да прераснат в обща политическа алтернатива. Такава алтернатива, програма за действие има. Целта не е да се борим за 4-5 или дори 10 % от гласовете. Целта е да обединим всички, които искат промяна, а това означава първа политическа сила, стабилно парламентарно мнозинство, и стабилно правителство.

Съединението прави силата!

Заедно за промяна!

 

20.09.2020г.         Национална конференция на

Движение ЗАЕДНО за промяна

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *