0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

2015 Политическо решение на ХIII-ти Конгрес на партия БСД-Евролевица

февруари 26, 2023от Захари Руженов0

Политическо решение на ХIII-ти Конгрес на партия БСД-Евролевица

 

Като направи анализ на обществено-политическата обстановка в България;

Като разкри причините за дълбоката икономическа, социална и политическа криза в българското общество;

Като отхвърли за пореден път следваната от пет български правителства политическа линия на самоцелната приватизация, разграбване на държавна собственост и подкрепа на олигарси и монополи;

Като отчете трудностите за българската социалдемокрация, породени от продължилата вече 20 години опозиционност на БСД-Евролевица и репресиите срещу нея;

 

ХIII-ти Конгрес на партия БСД-Евролевица

 

Р Е Ш И:

Първо: Приема  тезисите на XIII-тия Конгрес на партия БСД – Евролевица, 22 март 2015г. гр. София, като основен програмен документ за радикални промени в икономическата и социалната политика на България и като основа на участието на партията в предстоящите местни избори;

Второ: БСД – Евролевица ще работи за създаване  на обща лява платформа,  базирана на социалдемократически ценности, с крайна цел коалиционно явяване на избори.

Трето: Приема отворено писмо до организациите членове на ПЕС и до членовете на групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент във връзка с решението на САС и СГС по делото НОХД № 780/2014 и политическата репресия срещу създателя на БСД – Евролевица – г-н Александър Томов.

Четвърто: Приема промени в Устава на БСД, които да официализират името БСД – Евролевица, както и промени насочени към подобряване на оперативната работа на ръководните органи на партията.

Пето: Приема Партията да издигне кандидати за кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства в минимум 200 общини на територията на Р. България. Критериите за кандидатите да се изпишат от НПС в срок до 01.06.2015г.

Шесто: Избира Национален предизборен щаб на БСД – Евролевица с председател Володя Попов – делегат от Русе. Възлага на НПЩ да организира издигането на кандидати на БСД – Евролевица за местни избори 2015г.

Седмо: Подкрепя предложението на президента на Република България за референдум за въвеждането на електронно гласуване и задължителен характер на вота за всички български граждани.

Осмо: Приема основните положения на Новия икономически модел за развитие на страната предложен на Конгреса от г-н Александър Томов.

Девето: Въпреки тежката политическа и морална инфлация в лявото политическо пространство XIII-тият Конгрес на БСД е за създаване на принципно нов политически субект, който да отговори на обществената необходимост от провеждането на съвременна лява политика в българските условия.

 

22.03.2015г.                              ХIIIти Конгрес на БСД-Евролевица

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *