0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Стефан Харизанов в предизборен диспут по БНТ2, 13.05.2024г.

Гледайте целия диспут тук: https://bnt.bg/news/predizboren-disput-ot-studioto-na-bnt-2-v-plovdiv-v367453-328875news.html
На 13.05.2024г. в ефира на БНТ2 се проведе предизборен диспут на тема : “Наложителни мерки за подобряване на икономиката на страната и енергийната сигурност. Политики за увеличаване доходите на населението. Ефективна социална политика. Решение за достъпно и добро здравеопазване. Политики за по-добро образование и насърчаване на културата. Подобряване на околната среда.” В диспута участие взе и кандидатът за народен представител, втори в листата на КП “Коалиция на розата” за Пловдив-град – Стефан Харизанов.
Може да бъде изображение с 2 души, телевизия, читалня и текстово съобщение
Г-н Харизанов акцентира върху концепцията за розата и около какво се обединява “Доктрина за мир”, изготвена от Коалиция на Розата. Българската роза е знак на вярата, на обичта, на истинската българска същност. Тя е отрицание на това, което се случва днес в нашата държава. Чрез символа на българската роза ние искаме да върнем вярата на българите.
Върхът на политическата пирамида трябва да бъде изцяло подменен. Корупцията под форма на икономическо изнудване трябва да бъде отстранена. Г-н Харизанов настоява за дълбоки реформи в българската политика, спиране на вмешателството на премиери, министри и депутати в съдебната система и бизнеса. Излизането от Европейския съюз не е решение. Нашата коалиция поддържа задълбочаването на европейската ориентация на България, включително пълното членство в Шенген и Еврозоната. На предстоящите избори за Европейски парламент ние ще се борим за дълбоки реформи в европейските институции, за нова инвестиционна и кохезионна политика, за преодоляване на изоставането на източноевропейските от страните от западна Европа.
За да се подобри образователната система у нас, г-н Харизанов предлага да се увеличат бюджетните средства за учебните заведения, да се измени стилът на преподаване в училищата с цел да се повишат рязко взискателността и критериите за успеваемост, да се променят основните образователни програми.
Коалиция на Розата предлага мащабна реформа в областта на здравеопазването. Адв. Харизанов коментира, че всеки гражданин трябва да разполага с гарантирани медицински услуги. Сегашната ситуация е много тревожна, няма улеснен достъп до лекарства, няма осигурени основни здравни условия. Всичко това увеличава смъртността и в последно време доведе до прогресивен спад в продължителността на живота. Основната цел, която си поставяме с реформата – пълно прилагане чрез законодателни промени на чл. 52 от Конституцията на Република България, който сегашната здравна система пренебрегва.
В края на диспута г-н Харизанов призова избирателите да гласуват с номер 7 – да се погрижим за себе си, за децата, както и родителите си, за бъдещето на България!
Може да бъде изображение с 7 души, телевизия, читалня и текстово съобщение

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *