0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Сергей Инджов в предизборен диспут по БНР Радио Варна, 12.05.2024г.

Гледайте целия диспут тук https://bnr.bg/varna/post/101989593

На 12.05.2024г. се проведе предизборен диспут по БНР Радио Варна на тема: “Бъдещето на Европейския съюз в контекста на геополитическата ситуация и ръстът на евроскептиците” с водещ Жоро Бекяров. Заедно с още 5 участници-представители на политически партии, участие взе и кандидатът за народен представител и за член на Европейския парламент, водач на листата във Варна – Сергей Инджов от КП “Коалиция на розата”. 

Г-н Инджов направи анализ на геополитическите процеси и какъв риск крият те. Варна е морската столица на България, тя не може да се развива успешно, ако Черно море е затворена зона и зона на военни стълкновения и противоречия. Милитаризация на Черно море би означавала спад в областта на туризма, в развитието на пристанищата, заслабване на транспортните коридори. Той коментира евроскептицизма като резултат от слабото представяне на Европейската комисия през последните години, липсата на правилни стратегически ходове и решения в контекста на войната в Украйна. Ние трябва да отстояваме в Европейския съюз постигането на мир, добър за Украйна, добър за Русия, добър за България.

Г-н Инджов коментира и как репутацията на България като високо корумпирана страна се отразява в европейското пространство и как отблъсква инвеститорите. Коалиция на Розата настоява за нова кохезионна политика на Европа. Което означава целенасочена политика за по-големи инвестиции за страните от Източна Европа и особено в по-изостаналите страни като България. Ние се стремим към интеграция, към единение на нацията, към обединение върху основата на много ясна проевропейска политика. На първо място – българският интерес, на следващо – коренна промяна в проблема с инвестициите по отношение на България.

В края на диспута, г-н Инджов призова българските избиратели да гласуват с номер 7 в бюлетината.

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *