0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

ОТЗВУК 22 март 08:00ч БНТ1 Сутрешен Блок, говори Александър Гарибов

22 март 08:00ч БНТ1 Сутрешен Блок, говори Александър Гарибов, кандидат за депутат от „Българска социалдемокрация-Евролевица“.

Ние сме от стара партия, следим с нарастваща тревога нещата които се случват в политическия живот. Екипът ни е структурирал програма, която може да развие икономиката и потенциала на българската държава. Основата на която стъпваме и търсим политическа подкрепа е иновации и нова социално икономическа програма за икономически растеж с изпреварващи темпове. Програмата за земеделието е една от водещите, слабо е развит потенциала в селата и градовете. Тук е ролята на Държавата да подкрепи по един или друг начин договарянето на производителите , да създаде връзки с крайния потребител. Тавани на цени или надценки ще има обратен ефект, дефицит и отново повишаване на цените. Нужни са политики от държавата с по-дълъг или средносрочен ефект.

В секторите „сигурност“ и „селско стопанство“ дали ще работи някой тази професия. По заплащане в сектор “сигурност“, България е на последно място в Европа! При ниско заплащане липсва мотивация, човек трябва да е удовлетворен от професията си, да се чувства сигурен, за да създава блага и за обществото.

Това е смисъла на икономическата програма, която предлагаме на българския избирател. Бюджет се пълни от работеща икономика, достатъчно обороти и достатъчно приходи!

От външни фактори се нарушава икономическия климат в страната. България е зона близка до горещи конфликти, и малко инвеститори биха насочили дългосрочно своите инвестиции към нашата икономика. С пазарни механизми и публично-частно партньорство ние бихме могли да разработим доста проекти. Програмата на „Българска социалдемокрация-Евролевица“, включва проекти свързани със Северна и Северозападна България. Пристанища по р. Дунав, Русе-Варна ЖП линия. Данъчната политика е деликатна тема, трябва да се случва постепенно.

Плоския данък е стимулира бизнеса и предприемачите, но диференциацията богати-бедни става все по притеснителна! Считаме че тази политика трябва да се коригира.

Протестите на фермери и ресторантьори е сигнал, бихме подкрепили подобни действия. Нужни са нови политики и инициативи, което да даде спокойствие и предвидимост на средата!

Младите хора напуснали страната не са забравили България, всеки ако има сигурност и повод, би се върнал да живее тук!

 

 

 

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *