0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Отзвук 19 април 2024г. Регистрацията на „Коалиция на розата“ в Централната избирателна комисия!

Коалиция на розата – нова формация за истинска промяна!

Ние сме Коалиция на розата! Избрахме този символ за да се противопоставим на грабежа, арогантността и скандалите в българската политика. Избрахме този подход за да се разграничим от кризата на повечето сегашни политически партии.

 Българската роза е знак на вярата, на обичта, на истинската българска същност, свързана с прекрасната ни природа. Тя е отрицание на това, което се случва днес в нашата държава. Чрез символа на българската роза, ние отхвърляме корупцията, проникнала в най-високите етажи на властта  през последните две десетилетия. Чрез нейната красота ние искаме да върнем вярата на българите, че нашата държава: парламент, правителство и съдебна система могат да раждат добро, да бъдат справедливи, да работят за хората, а не за собственото си богатство.

         Ние искрено ненавиждаме тези, които отвратиха повечето българи от участие в избори, които нагло купуват и търгуват с гласове, крадат бизнеси и парите на бизнеса, принуждават прокурори и съдии да им слугуват. Ние искаме тежки наказания за тези политици, които допуснаха мащабна контрабанда, масова търговия с наркотици и многомилиардна злоупотреба с публични средства.

         Коалиция на розата е коалиция на личности. В нашите листи ще бъдат включени над 350 български граждани, които никога не са участвали в корупционни правителства и корупционни схеми. Всеки от нас гарантира честта и силата на нашата коалиция със своята биография, със своите завоевания и успехи, със своя личен принос и живот. Ние не разделяме хората по партийна принадлежност, не извеждаме напред интересите на която и да е партия. За нас интересите на България и българският народ стоят над всичко и ни отличава от почти всички партии.

         Ние не приемаме партийното задкулисие, зад което се промъква корупцията, поставените и зависими депутати, министри и чиновници. Предлагаме алтернатива на откритостта, на прозрачността срещу цялата досегашна партийна система.

Чрез участието си в изборите на 9 юни, ние търсим единение на българската нация. За нас постигането на национално съгласие е водещ приоритет. Не искаме повече българите да бъдат делени на леви и десни, на либерали и консерватори, на фили и фоби. Ние сме „Коалиция на протегнатата ръка“, на съпричастие с всеки гражданин, комуто е мила майка България.

Ние презираме тези, които разделиха българския народ на касти – на много богати и много бедни, на властимащи и на слуги, на привилегировани и безправни. Разделеният народ е слаб народ, подчинен  народ. Всички управляващи партии през последните две десетилетия носят своята отговорност за това, че българската нация е сред най-бързо умиращите нации в света. За съжаление, днес топящата се българска нация е тежко разделена. Една трета от децата живеят в бедност. Децата, които се раждат са два пъти по-малко от умиращите. Самотните майки се увеличават всяка година. Разделени са десетки хиляди семейства. Умиращи са над 2000 села и много малки градове и общини.

Нашата коалиция иска да спре демографската катастрофа. Ние ще дадем всичко от себе си за да върнем силата на нацията, а това означава да увеличим раждаемостта и продължителността на живота, да спрем изтичането в чужбина на младите българи, да преодолеем изоставането от другите европейски страни. Символът на розата е символ на вярата във всеки човек – в малкото дете, което е свещен знак за бъдещето на нацията; във величието на майката, която ни дава живот, в работника и мениджъра – създатели на хляба и поминъка; във възрастните – чиято мъдрост ни е толкова нужна.

Всичко това ни задължава да извършим истинска промяна, да отхвърлим лъжите и безсилието на ПП-ДБ, да не допуснем реставрацията на управлението на ГЕРБ и ДПС – главни виновници за изоставането на страната през последните 15 години. Най-важната ни задача е да вдигнем българите на съпротива  срещу корупцията и наглостта – както направихме през 2013 г. и още по-силно през 2020 г. Пред българския народ има само два пътя – или продължаване на изоставането, прикриване на корупцията и контрол върху съдебната система, или радикална промяна на българската държава.

Програмата на Коалиция на розата е израз на тази радикална промяна. Поставяме си през следващия мандат на парламента пет цели:

Първо – да реформираме българската политика, като спрем вмешателството на премиери, министри и депутати в съдебната система, бизнеса и медиите. Вече четвърт век партийни босове и олигарси безсрамно купуват прокурори и съдии,  контролират медии и отделни журналисти, крадат публични средства, като ги предоставят на свои спонсори и роднини. Коалиция на розата е не просто против тази система. Ние имаме ясна програма как да я разрушим и заменим с истинска демократична система, основана на разделение на властите, независимост на бизнеса и регулаторите, гарантиране правата на всеки човек.

Второ – Благодарение на силната си група икономисти, Коалиция на розата разполага с уникална икономическа и социална програма, насочена към преодоляването до 2028 г. – 2030 г. на изоставането от другите европейски страни. Това изисква увеличаване на темповете на растеж до 4-5 на сто средногодишно намаляването на сивия сектор от 25 на сто от БВП до 10-12 на сто, рязко увеличаване на чуждите инвестиции.

Трето – Коалиция на розата смята, че влизането на България в еврозоната следва да се съчетае с много по-активна фискална и монетарна политика. Забавянето на влизането в еврозоната след 01.01.2026 г. е вина на последните няколко правителства. Същото се отнася до символичното ни приемане в Шенген, което се отразява пагубно на нашия транспорт и търговия.

Ние можем да спрем изтичането на значителни капитали от страната през последните 10 години, как да превърнем в инвестиции спестяванията на гражданите, как да ускорим развитието на икономиката.

Четвърто – Коалиция на розата е против лъжите на популистки партии за отказ от еврозоната и за евентуално излизане на страната от Европейския съюз. Но ние сме и против безличното и слугинско поведение на българските партии, министри и депутати по отношение на европейските лидери. Нашият девиз е: „По-силна и горда България в по-силна и солидарна Европа!“

На предстоящите избори за Европейски парламент ние ще се борим за дълбоки реформи в европейските институции, за нова инвестиционна и кохезионна политика, за преодоляване на изоставането на източноевропейските от страните от западна Европа.

Пето – Розата е символ на любовта към човека, на радостта от живота. Ето защо тя е и символ на ново виждане за социалното развитие на българина. Нашата Коалиция се обявява реформи в здравеопазването и образованието, за двукратно увеличение на средствата за култура и спорт. В обновена България гражданите следва да се чувстват сигурни за своето здраве, уверени за силата на своето образование, горди от българската култура и победите им в спорта. Вече 15 години ние се борим срещу антисоциалния плосък данък, борим се за друг тип финансиране на българското здравеопазване, което да гарантира на всеки българин достатъчни и качествени здравни услуги.

В Коалиция на розата участват някои от създателите на съвременната българска Конституция, водещи учени, лекари, дейци на културата и образованието, успешни бизнесмени, юристи, преподаватели и др. Това е Коалиция на личности, на утвърдени от живота хора. Те нямат за цел да използват властта за пари и облаги. Те имат успешни кариери, силни семейства, стремеж да правят нещо добро и полезно!

Последвайте тези хора. Отхвърлете корупционния модел на тези, които управляваха България през последните 20 години. Вземете красивите рози в свои ръце. Подкрепете борбата им за нова същност на българската политика!

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *