0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Отзвук 01 април 2024г. проф. Александър Томов в телевизия BGonAIR. Лъжата на ПП-ДБ е най-голямата за целия преход

Проф. Александър Томов говори по BG on AIR

Исторически провал ли се оказаха промените в Конституцията?

„Това е несериозно отношение към нашата държавност. Става дума за няколко неща – провал не само на конституционно ниво, провал, основан на една огромна лъжа – най-голямата за целия преход, в който ПП-ДБ изникнаха анти-ГЕРБ коалиция, арестуваха Борисов нелепо, трябваше да го свалят от власт. Но действително той ги изигра елементарно“, каза проф. Александър Томов от „Българска социалдемокрация – Евролевица“ в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му са нарушени основни принципи на Конституцията.

Бяга се от въпроса, че ние сме полудемократична държава, в която група парламентарни партии си дават невероятни привилегии – пари от бюджета, контролират изборния процес, всичко контролират те. И на всичкото отгоре ни занимават с твърдите електорати, никой не казва защо 70 на 100 от българите не гласуват. Те управляват с по 10% от гласовете на хората“, допълни проф. Томов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че българският народ е излъган.

„Част от конституционните норми бяха нарушени от президента Радев, но ясно е записано, че служебното правителство е антикризисно и то трябва да осигури почтеност, честност на изборите. В България е пълно с независими експерти. Надявам се Димитър Главчев да предложи всичко това, което трябва – независими хора, които гарантират честни избори“, коментира още гостът.

Проф. Томов е на мнение, че ако народът гласува – ще минат 4-процентната бариера, но ако хората си останат вкъщи – няма как: „Надявам се народът да се върне към своите корени, ние сме в десетката на най-бързо умиращите нации. Ние сме с най-лоша раждаемост. Нима това не се вижда? Наркотиците навлязоха в България масово навсякъде. Това означава, че държавата е разграден двор“.

„Стигнаха да спорят кой какво ще вземе по министерства. Бойко Борисов разбра, че го лъжат, те бяха решили да го елиминират. Това беше замисълът и той разбра много добре“, подчерта той, като допълни, че инфлацията е един от провалите пък на Асен Василев.

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *