0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

ОТЗВУК ОТ УЧАСТИЕТО НА Проф. Гарабед Минасян по РТВЦ Русе 16.03.2023 от 17:00

проф.Минасян 16март.17ч.РТВЦ Русе

Говори проф. Гарабед Минасян , по темите:

Наложителни мерки за подобряване на икономиката на страната и енергийната сигурност. политики за преодоляване на инфлацията и увеличаване на доходите на населението. ефективна социална политика. решения за достъпно и добро здравеопазване. Политики за по-добро образование и насърчаване на културата. Подобряване на околната среда.

Имаме най-нисък БВП и няма политическа партия поела отговорност за това. Ние от Българска социалдемокрация-Евролевица поемаме ангажимент със детайлна икономическа програма. Основен приоритет е да активираме икономически растеж, чрез чужди инвестиции и създаване условията за вътрешни инвестиции.

Най-бедната страна като България, финансира богатите икономики, защо? Причините са в институциите и фискалната политика.

Банковите условия в страната не са благоприятни, нещо е нарушено в конкурентната основа. Последната година банковата система е с рекордно висока печалба. Регулацията на банковата система се прави и е задължение на БНБ.

Относно развитието на северна България, част от нашите проекти са насочени именно там. За целта и общата икономическа среда в страната трябва да се повишава.

Участието и членството на България в ЕС е най-доброто което се е случвало на страната! Мястото на България е в Еврозоната, въпросът е кога да стане, за сега нямаме готовност за това!

виж тук – https://youtu.be/ftoph_IWIwM

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *