0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

2021, Призив за единство

февруари 26, 2023от Захари Руженов0
IMG-bd91969239c41d20ee969fe2d496a2a4-V1-300x224

Към всички българи

Към всички политически партии и граждански организации, които искат промяна в България

 

ПРИЗИВ ЗА ЕДИНСТВО

 

Уважаеми Дами и Господа,

Изборите за нов парламент насрочени за 4ти април променят рязко политическата обстановка в страната. Всички ние, които искаме промяна в България трябва да си дадем сметка, че тези избори са необичайни по характер. Те се провеждат в условията на пандемия, насаден страх, икономическа рецесия и растяща безработица.

Убедени сме, че след 10г. управление ГЕРБ и неговите присъдружни партии не могат да спрат нито демографската катастрофа, нито изоставането от другите европейски страни, нито корупцията. Но същевременно трябва да си дадем сметка, че управляващият едноличен, авторитарен режим няма да се спре пред нищо,  за да запази властта си. Той ще използва страха от Ковид като свое оръжие, ще продължава да мачка медиите и бизнеса.

Политическата история на човечеството е доказала, че авторитарни режими не се побеждават с дребни сметки и лидерски егоизъм. Борбата за четири, шест или десет на сто от гласовете е несериозна, дребна борба за малки цели. И характерът на днешната българска власт и пандемичната обстановка категорично налагат незабавно да се формира максимално широка предизборна коалиция.

Така коалиция трябва да бъде изградена не на тясно идеологически характер, а само като програмна коалиция обединена около нови цели и идеи за нов икономически растеж, по-високи доходи и безкомпромисна борба с корупцията.

Такава коалиция трябва да обхване не само основните парламентарни  и извънпарламентарни опозиционни партии, но и повечето граждански сдружения, които са недоволни от сегашната власт.

Такава коалиция следва да запали искарата на надежда, че България може да се откъсне от дъното на европейските класации и да догони останалите европейски страни. Тя може да върне вярата в силите на българския народ, да спре обезлюдяването на градове и села и да накара младите хора да останат и да се посветят на Родината си.

Ако успеем в следващите дни и седмици да постигнем такава широка програмна коалиция, тя може със сигурност да се превърне в  първа политическа сила в страната.

Ако не – ние рискуваме да запазим корупционния, авторитарен режим или да хвърлим страната в политическа нестабилност, разкъсан парламент и слаби правителства.

Единството на опозиционните сили днес няма разумна алтернатива. Многоликият характер на протестите от 2020г. не означава многопартийни амбиции, а точно обратното – стремеж към единение. Ето защо – намалете до минимум своя партиен егоизъм, подайте си ръце, започнете незабавни преговори, забравете стари вражди.

Духът и волята за промяна са нашата сила! България часа своя подем! България цяла днес Вази гледа!

 

 

 

17.01.2021г.

гр. София

Национален координационен съвет на гражданска коалиция

„Движение ЗАЕДНО за промяна“

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *