0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

2015, Нац. партийна конференция – 18.07 – „Защо протестираме“

февруари 26, 2023от Захари Руженов0

 

Защо протестираме:

–          Протестирам, защото огромната корупция в държавата се прикрива и замазва, както  е в случая с КТБ;

–          Протестирам, защото съдебната системата и по-специално прокуратурата изпълняват постоянно политически поръчки и същевременно с това прикриват дела за големи обществени залоупотреби;

–          Протестирам, за това защото повечето български вестници и медии са под контрола на анонимни собственици, което не позволява на истината да стигне до хората. Българските медии са определени от всички основни европейски и американски агенции като полусвободни. Истината е, че те въобще не са свободни;

–          Протестирам, защото в България истината е пречупена през частния интерес на няколкото лица и всеки, който им се противопостави е подложен на репресии и обругаване. Може би за това по-голямата част от българската интелигенция е трайно отчуждена от политическия живот, а  младите хора напускат отвратени страната;

–          България не е офшорна страна и не може да бъде, но в България всички големи сделки се правят с офшорни фирми и поставени адвокати, за да се прикрият истинските им собственици. Така в България беше приватизирана БТК за цена 10 пъти под пазарната. Така беше приватизиран и „Булгартабак“ и след това препродаден отново. Така  бяха раздадени милиарди необезпечени кредити в КТБ.

Всичко това се плаща от българския народ, поради всичко това сме най-бедни в Европа.

–          Преди 8 години ние първи възроптахме срещу т.нар. „заменки“. Само по тази линия в частни ръце преминаха над 600 млн. евро. Всичко това се случи по време на управлението на Сергей Станишев, а сделките бяха подписани от него и неговия заместник И. Калфин.

–          И заменките, и офшорките, и корупционните приватизационни сделки стоят в основата на създаването на българската олигархия. Това е неевропейски модел на власт. Този модел е създаден от корупцията и същевременно поражда тази корупция. Днес повечето НПО поставят въпроса „Кой“.

–          „Кой“ означава, че българския народ е лишен от конституционното му право да знае истината за своята бедност;

–          „Кой“ е въпрос за тези, които контролират изборния процес с натрупани кешови пари;

–          Зад „Кой“ се крият всички тези, които източиха КТБ, тези които  направиха заменките, тези които днес се хранят от държавния бюджет.

Моето поколение не иска това да продължава, за това ще протестираме и ще искаме истински реформи. Но сме против формални реформи, които заобикалят истината и които прикриват кражбата на държавни средства.

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *