0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Открита дискусия 22 април 2023г. НЯМОТО МНОЗИНСТВО!

виж тук – ГЛАСУВАНЕ В ЕВРОПА

НА 22 април 2023г, в х-л Астория, гр. София се състоя открита среща и дискусия на тема: Профил на негласуващите граждани в България. Участие в дебата взеха видни учени, професори, доктори, доценти и още граждани!

Част от гостите бяха:  Д-р Пламен Димитров – психолог; Румяна Дечева – международен експерт на ООН; Доц. д-р Мария Пиргова; Доц. Д-р Радослав Радославов; Проф. Лъчезар Аврамов; Младен Ризов.

Дискусията се проведе с акценти по следните тези:

Проф. Александър Томов

В България се гласува все по-малко като процент! Тенденцията е постоянно трайно низходяща, от 1991г с 84% гласуващи , до сега 2023 г с под 40% гласуващи. Величината на купен и платен вот е фрапантна!

Свободния вот съществува в много малка степен. Масата от гласуващите граждани са вързани за контролирани структури. Няма дебат по политики, недоверието расте, няма легитимност!

Наблюдаваме феномена на социолозите и медиите, пет водещи телевизии и в тях пет водещи социологически агенции по пет пъти на ден повтарят местата на партиите ГЕРБ, ПП-ДБ, Възраждане, ДПС, БСП, и въпроса приключва. Трайно и ефективно насаждат обществена нагласа! Имаме най-ниския коефициент на легитимност на управление в България!

 

Д-р Пламен Димитров – психолог

Нямото мнозинство!

От запитани 3000 граждани, 1386 не са отишли до урните последните пет пъти на избори!

Ние не мерим нагласи, а мерим поведение!

Три основни клъстера (групи) се оформят на не гласуващите икономически активни граждани в България:

  1. Конструктивен стил – 25% , това са успешни хора с професии, реализирали лично развитие и постижения, хора с кариера и градивно живеещи.
  2. Хора с пасивно-защитен начин на поведение – 42% , отчаяни са, решават ежедневни житейски задачи свързани с оцеляването си, водят предимно труден начин на живот, така наречените работещи бедни. Те изнемогват и страдат от финансови проблеми и затруднения!
  3. Настъпателно агресивно защитни хора – 33% , критикуват и говорят срещу всички политици и управляващи.

Нито една политическа формация не е поръчала доклад от наше изследване!

 

Румяна Дечева – международен експерт на ООН

Най-силно политическо участие на граждани в Европа,  имаме в Швеция – 85% гласуват!

Демокрацията не е само да вземаме решения, а да имаме възможността всеки ден да ги вземаме, пример са референдумите в Швеция!

В Бразилия има пряко участие на гражданите в дебати и решения в Парламента!

Всеки гражданин има възможността пряко да участва в дебати в парламента, да задава въпроси и да изказва мнение!

Доц. д-р Мария Пиргова

ЕС е десен съюз, изключва гражданското участие, отне ролята на Народното Събрание. Там не се вземат решения и гражданите не желаят да им гласуват!

Обществото е феодализирано през политиката и през бизнеса, и няма измъкване от модела! Програмен дефицит и тъпота излъчват медиите, за да не излизат масово хората да гласуват, а да излизат само клиентелата на партиите!

Новите ПП за да съществуват във властта, повтарят методите на ГЕРБ за овластяване! Гражданското общество е отделено тотално от политиката!

 

Доц. Д-р Радослав Радославов

Въпроса е какъв е изхода от всичко това, което се дискутира днес тук, да феодални са гражданите в България! Или се адаптираме или се променяме като избиратели.

Лявата част в политиката я няма, пътя е един – нова лява политика с нова лява формация. Левица и демокрация са равностойни, те са синоними! Основната ни цел е да стигнем не гласуващите граждани!

Проф. Лъчезар Аврамов

Отговори ни интересуват как да променим настоящото политическо положение! Дълго време съм бил в групата на не гласуващите граждани. От политиката нямам ползи, нито търся нито съм имал!

Ковид истерията даде друг поглед върху света, богати свободни и демократични страни станаха фашистки държави! Политическия ми песимизъм е тотален и не виждам изход!

Младен Ризов

Дали да сме отчаяни или не, след нас идват други поколения! Дубай е държава на 50 години и създават самочувствието у гражданите си че са в тази държава.

Тук са и сме знаещи и можещи граждани, защо не стигат хората до нас. Участвайки в днешната среща трябва да сме доволни от нея, трябват отговори за изход от положението.

Знанията са тук при нас, трябва да учредим формулата за достигане до тези групи граждани които не гласуват!

Народа се управлява от Крале, кралете се управляват от учени!

 

 

 

Българската демокрация и държавност са в дълбока криза

(предложения на експертна конференция проведена във връзка с резултатите от изборите за народни представители на 02.04.2023 г.)

 

Гласуването на изборите на 02.04.2023 г. показа за сетен път, че отчуждението на българското население от изборите е достигнало най-ниското възможно ниво. На 02.04.2023 г. в  изборите за парламент на  Република България са гласували 2,683000 души, което представлява 39 на сто  от имащите право на глас. Но, ако към това прибавим, че над 5% от гласувалите не са предпочели нито една от партиите, се получава активност  от 34 на сто от имащите право на глас. През целия период от 1991 г. досега, ние имаме непрекъснато намаляване на доверието в основните политически субекти на страната. През 1991 г. в изборите за парламент са гласували 84 на сто от имащите право на глас,  през 2001 г.- 66 на сто, през 2013 г.  – 52 на сто , през 2021 г. – 49 на сто.  Сега реално гласувалите за политическите партии са 34 %.

За сравнение  в европейските страни активността по време на избори е между 84 на сто – в Швеция , 64 на сто – в Италия, 60 на сто в Гърция и т.н. Ниската активност по време на изборите поставя българската демокрация в състояние на тежка криза и прави държавата и институциите в страната много слаби.

Резултатите от изборите от 02.04.2023 г. показаха, че първата  партия коалицията ГЕРБ – СДС е взела на практика около 10 % от имащите право на глас. Коалицията „Продължаваме промяната –  Демократична България“ е получила под 10% от имащите право на глас. Останалите партии имат още по-лоши резултати.

   I.

Защо българите не гласуват? Защо не вярват на основните политически партии? Защо не се обръщат към нови политически субекти?

Преди всичко, защото голямата част от българското население не вярва в справедливостта на вота. Масово е разбирането, че „каквото и да правим, тези пак ще се изберат.“  Хората виждат, че босове на фирми или на кметове на села и градове играят ключова роля в изборите. Масовото купуване на гласове отвращава гражданите от политическия процес. Величината на корпоративния и купен вот през последните години достигна застрашителни размери.

На второ място хората не гласуват, защото никой от тези, които искат властта не пое и не поема отговорността за изоставянето на страната. През последните години голяма част от българите загубиха част от своите доходи. Инфлацията влоши рязко положението на българите. Въпреки това виновник на тази криза няма.

Има и още една трета  причина поради, която българите не гласуват. Това е корупцията в страната, неспособността на властите и медиите да спрат това ужасно явление.

II.

Ако към ниската активност добавим и величината на контролирания и купен вот ще разберем, че легитимността на сегашния 49 – и  български парламент е поставена под въпрос –  35 % гласували за определени политически партии, но голяма част от този вот е  контролиран или купен. Не можем да установим точния брой на тези гласове, но е безспорно, че на изборите от 02.04.23 г. делът на контролирания и купен вот e най-висок за последните 30 години.

Неотдавна,  в свое  интервю по БТВ, служебният министър председател Гълъб Донев отговори по следния скандален  начин на въпрос на журналист , който попита: „Кои партии купуват най-много гласове“? Отговорът на премиера беше „Всички партии купуват!“ Това не само бе шамар върху българската държавност и демокрация, но е и публично признание за факта, че българската  държава е безсилна да се пребори с това срамно явление. Служебният вътрешен министър заяви, че са арестували  близо 150 човека за купуване на гласове, че са образувани 719 преписки и 133 досъдебни производства, но от това не последва нищо. Няма дори и опит за разследване на произхода на парите, с които се купуват тези гласове. Няма разследване кой във върховете на властта режисира раздаването на пари и контролира вота.

Кои са основните форми на купен и контролиран вот установени по време на изборите от 02.04.23 г.?

Първо: Това са платени със суми от 50 до 150 лева гласове в стотици или дори хиляди секции. В тези секции гласоподаването е предимно за една партия, която взема по 50 или дори 80-90 на сто от всички гласове. При свободен вот гласовете се разпределят между повече партии и това е установено от световната практика. Ако има натрупване над 60-70 на сто в полза на една партия, това показва монополно влияние на административна или икономическа власт в дадената община или избирателна секция.

Второ: Установени са хиляди случаи, в които кметовете на населени места активно принуждават избиратели и „набират“ гласове за една или друга партия. Особено в по-малки населени места, кметовете на градове и села бяха най-активните участници в изборния процес, заедно със своите администрации. Резултатите от изборите на 02.04.2023 г. доказва закономерността  – кметовете от дадена партия и общинските администрации масово участваха в кампаниите на партиите, от които са избрани.

Трето: За последните 30 години установихме най-мащабното „финансиране“ на корпоративен и контролиран вот от определени фирми и бизнесмени. Наблюдавахме пряко участие на необичайно много фирмени лидери в изборите, както с финансови средства, така и с пряко въздействие върху своите работници и служители.

Четвърто: Безпрецедентно и противозаконно е активното  участие в събирането на гласове от членове на СИК, които са официални представители на отделни парламентарни партии.   Сбърканите и подправяни протоколи в хиляди секции показаха, че много членове на СИК не мислят толкова за законността на изборите, колкото за „увеличаването“ на гласовете за собствената партия и за унищожаването на гласовете за алтернативни и по-малки политически субекти.

Във връзка с всичко това, членът на Обществения съвет на ЦИК Стефан Манов заяви: „Това са най-тъмните избори в скорошната ни история“.

   III.

Ниската избирателна активност и през последните четири избора за парламент високият дял на контролирания и купен вот, ни кара да призовем всички политически активни граждани, политически партии и техните лидери, избрани и неизбрани политически лица, президентът и правителството да предприемат цялостни, комплексни мерки за повишаване честността и законността на изборния процес. Това е единственият начин да се върне доверието на българите в легитимността и силата на българската държава и нейните институции.

Тревожните констатации, които установихме ни карат да предложим на българския парламент следните принципни промени на Избирателния кодекс и свързаните с него закони:

  1. Сегашните партийно определяни ЦИК, ОИК и СИК да се заменят с професионална изборна администрация, отговорна пред закона, а партийните представители да бъдат само наблюдатели.
  2. Да се забрани прякото участие на кметове и други администратори в изборния процес.
  3. Да се намалят бюджетните субсидии на политическите парламентарни партии, които създават абсолютно неравноправие и на практика възпроизвеждат едни и същи политически субекти, независимо от резултатите на тяхната политика.

Пето: Да се завишат критериите и изискванията при допуска на политически партии и коалиции до изборите с цел да се избегнат формално участие, което компрометира изборите.

Шесто: Допуснатите до изборите партии да получат равни права при участие в телевизионни дебати не само в националните, но и в частните монополни телевизии с монополни позиции на пазара с цел гражданите да получат ценна информация за програмите на вижданията  на партийните лидери. Отминалите избори ясно показват – за да стигнеш до  избирателя е необходимо да присъстваш в БТВ и Нова телевизия иначе шансовете ти са нищожни.

Седмо: Да се преустановят публикациите на социологически данни по време на избирателната комисия не по-малко от един  месец преди вота, които се използват за натиск и пропаганда в полза на традиционните партии и отчуждават голяма част от избирателите.

Осмо: Да се въведе постоянно и в нов формат видео наблюдение на всички избирателни секции.

Равносметката след проведеното за първи път видео наблюдение и видео заснемане е, че в 45% от най-рисковите секции в страната видео наблюдението изобщо не стартира, или беше умишлено блокирано или спряно.

 

                                                                                     22.04.2023 г.

 

 

 

ПРИМЕРИ ЗА КОНТРОЛИРАН И КОРПОРАТИВЕН ВОТ – ИЗБОРИ 02.04.2023г.

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ТЪРГОВИЩЕ СЕКЦИИ:

         
№ 283500103 с. Черковна 308 11 2 5 13
№ 283500081 с. Овчарово 260 23 3 3 1
№ 283500068 с. Кралево 163 24 2 3 5
№ 283500064 с. Драгановец 146 2 1 2 1
№ 283500050 с. Баячево 220 22 13 8 10

НОВА ЗАГОРА СЕКЦИИ:

№ 21600036 с. Баня 118 3 2 1 0
№ 211600043 с. Коньово 9 148 31 18 23
№ 211600038 с. Съдиево 0 145 20 29 37
№ 211600040 с. Съдийско поле 0 103 21 27 7

СЕПТЕМВРИ СЕКЦИИ:

№ 132900014 гр. Ветрен 225 46 17 14 16
№ 132900006 гр. Септември 5 135 38 48 33
№ 132900002 гр. Септември 296 7 8 13 23
№ 132900001 гр. Септември 9 361 2 5 21
№ 132900021 с. Злокучене 17 300 17 21 22
№ 132900023 с. Ковачево 12 303 2 9 14
№ 132900028 с. Семчиново 501 9 5 8 11

СЕКЦИИ ПАЗАРДЖИК:

№ 131900151 с. Алеко Константиново 201 12 6 9 11
№ 131900152 с. Алеко Константиново 177 13 9 11 8
№ 131900205 с. Драгор 160 10 8 24 5
№ 131900186 с. Симитово 11 102 49 33 18
 

СОФИЯ

КВ. ФИЛИПОВЦИ:

№ 254619069 1 153 64 77 32
№ 254619070 2 144 63 77 32

ВИДИН СЕКЦИИ:

№ 050900102 с. Кутово 6 89 8 24 31

ГРАД ЛОМ СЕКЦИИ:

№ 122400017 56 170 3 9 3
№ 122400018 62 144 7 10 4
  ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

СЕКЦИИ МОНТАНА:

№ 122900055 ул. Одрин 30А 369 170 22 18 16
№ 122900056 ул. Одрин 30Б 437 156 11 4 10

ОБЩИНА САТОВЧА СЕКЦИИ:

№ 014200005 с. Вълкосел 274 17 2 5 9
№ 014200006 с. Вълкосел 270 12 14 13 3
№ 014200016 с. Плетена 304 86 0 11 10

ДОСПАТ СЕКЦИИ:

 
№ 221000001 18 206 9 51 21
№ 221000002 14 290 7 80 22
№ 221000003 13 238 5 42 21
№ 221000012 с. Любча 15 201 16 51 25

МАДАН СЕКЦИИ:

№ 221600004 119 32 6 16 7
№ 221600001 194 63 20 74 26
№ 221600007 158 26 24 36 31
№ 221600018 с. Средногорци 231 52 7 35 20

РУДОЗЕМ СЕКЦИИ:

№ 222700001 180 33 11 39 8
№ 222700002 157 67 16 48 12

БОРОВАН СЕКЦИИ:

№ 060500003 с. Борован 101 55 20 23 21
№ 060500006 с. Малорад 198 20 9 14 24

БЯЛА СЛАТИНА СЕКЦИИ:

№ 060800016 120 64 6 16 7
№ 060800002 3 121 28 55 26
МЕЗДРА СЕКЦИЯ № 062700010 13 82 15 28 38
 
АВРЕН СЕКЦИЯ № 030100001 6 109 42 37 24
БЕЛОСЛАВ СЕКЦИЯ № 030400001 7 90 27 7 18

 

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

 ВИДИН –СЕКЦИИ:

         
           
№ 050900073 73 46 9 9 10
№ 050900075 62 21 6 6 9

 

ПЛОВДИВ – РАЙОН ИЗТОЧЕН СЕКЦИИ:
ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП
№ 162202049
115 15 5 3 2
№ 162202053
74 17 1 7 8
№ 162202026
67 13 2 4 3
№ 162202024
60 7 5 3 0
№ 162202027
28 58 6 10 3
№ 162202015
2 81 35 60 35
№ 162202018
2 66 18 41 24

           
         

 

  ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП
ШУМЕН ОБЩИНА ВЕНЕЦ:
         
№ 300700001 с. Борци
177 98 2 10 2
№ 300700004 с. Венец
225 59 4 37 4
№ 300700008 с. Изгрев
159 85 0 16 6
№ 300700009 с. Капитан Петко
165 72 1 11 2
№ 300700010 с. Осеновец
126 79 1 21 0
№ 300700013 с. Ясенково
154 78 2 8 3
№ 30070014 с. Ясенково
167 103 4 6 2
№ 30070015 с. Ясенково
199 55 1 9 14

РАЗГРАД  ОБЩ. ЦАР КАЛОЯН
ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП
№ 183600006  гр. Цар Калоян
143 12 11 32 15
№ 183600009    гр. Цар Калоян
164 41 22 52 26
№ 183600007    гр. Цар Калоян
184 12 5 16 4
№ 183600008    гр. Цар Калоян
192 15 4 26 3
№ 183600002     с. Езерче
126 7 4 14 6
№ 183600001     с. Езерче
192 8 2 9 1
№ 183600003     с. Езерче
125 9 2 9 0

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП
ШУМЕН   ОБЩ. КАОЛИНОВО
№ 301800024 гр. Каолиново
162 7 0 0 0
№ 301800009 гр. Каолиново
176 92 1 1 1
№ 301800002  с. Браничево
265 22 1 14 6
№ 301800003  с. Гусла
259 64 3 9 6
№ 301800006  с. Загориче
350 44 2 4 1
№ 301800010  с. Климент
207 29 3 14 1
№ 301800011  с. Климент
199 13 5 7 5
№ 301800014  с. Наум
170 46 1 7 3
№ 301800019  с. Средковец
205 24 2 9 8
№301800021 с.Тодор Иконом.
155 30 1 14 3
№ 301800022 с.Тодор Иконом
186 58 5 20 10
№ 301800023 с. Тъкач
235 74 3 10 8

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД:

№ 092100008 гр. Момчилград
185 45 2 37 8
№ 092100007 гр. Момчилград
185 42 5 29 9
№ 092100002 гр. Момчилград
183 18 6 29 7
№ 092100011 гр. Момчилград
270 32 3 13 4
№ 092100056 гр. Момчилград
206 24 3 18 6
№ 092100005 гр. Момчилград
169 33 8 32 13
№ 092100006 гр. Момчилград
184 11 4 29 4
№ 092100013  с. Груево
259 18 3 11 1
№ 092100034  с. Звездел
172 31 0 8 2
№ 0921000029  с. Соколино
195 13 3 5 2

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

СЛИВЕН ОБЩИНА КОТЕЛ

№ 211100016 гр. Котел
3 108 3 15 34
№ 211100004 с. Градец
1 122 3 21 4
№ 211100003 с. Градец
2 106 13 32 9
№ 211100017 с. Малко село
58 140 1 8 4
№ 211100019 с. Мокрен
13 118 29 25 14
№ 211100025 с. Соколарци
40 116 1 6 3
№ 211100027 с. Тича
118 141 9 17 25
№ 211100029 с. Филаретово
69 123 1 19 2

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЩ.ВАРНА  с. КАМЕНАР

№ 030600384
110 16 2 4 2
№ 030600385
106 10 2 8 1
№ 030600383
1 92 46 24 13

КЪРДЖАЛИ

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП
ОБЩИНА КИРКОВО
№ 091400028 с. Бенковски
158 9 0 1 2
№ 091400020 с. Бенковски
92 39 1 7 4
№ 091400043 с. Върбен
252 23 3 4 0
№ 091400033 с. Горски извор
198 6 0 2 1
№ 091400067 с. Горски извор
130 1 0 0 1
№ 091400055 с. Деливино
100 2 0 0 2
№ 091400029 с. Добромирци
186 2 0 9 1
№ 091400044 с. Дюлица
106 3 1 1 2
№ 091400022 с. Китна
210 13 0 3 1
№ 091400064 с. Кран
100 4 0 6 1
№ 091400051 с. Малкоч
128 9 0 16 1
№ 091400047 с. Островец
173 3 0 8 1
№ 091400048 с. Подкова
124 16 0 8 5
№ 091400031 с. Пресека
130 3 0 3 3
№ 091400046 с. Първица
165 5 1 5 1
№ 091400038 с. Самодива
118 6 3 9 5
№ 091400037 с. Старово
146 8 2 6 8
№ 091400042 с. Фотиново
314 22 1 4 1
№ 091400040 с. Хаджийско
169 2 2 2 0
№091400058 с.Чорбаджийско
155 5 1 3 3
№ 091400060с.Чорбаджийско
168 19 1 6 0
№ 091400057с.Чорбаджийско
192 26 2 34 9
№ 091400045 с. Шопци
178 3 3 3 1

КЪРДЖАЛИ

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП
ОБЩИНА КРУМОВ ГРАД
№ 091500001 гр. Крумовград
216 42 9 45 13
№ 091500006 гр. Крумовград
179 46 2 27 13
№ 091500026 с. Бук
133 2 0 3 2
№ 091500011 с. Вранско
325 9 2 9 7
№ 091500027 с. Голяма чинка
149 3 0 4 3
№ 091500009 с. Горна кула
176 4 1 4 1
№ 091500063 с. Егрек
142 29 3 11 10
№ 091500013 с. Едрино
170 7 2 8 3
№ 091500069 с. Звънарка
190 5 0 3 4
№ 091500030 с. Кандилка
147 3 1 1 3
№ 091500070 с. Орех
163 2 0 7 2
№ 091500022 с. Пашинци
227 3 1 4 2

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЩИНА КРУМОВ ГРАД

№ 091500034 с. Пелин
157 6 0 1 3
№ 091500042 с. Подрумче
260 1 0 1 2
№ 091500014 с. Полковник Желязково
322 15 6 10 8
№ 091500047 с. Поточница
202 7 2 4 2
№ 091500036 с Рогач
197 3 2 3 2
№ 091500035 с. Сливарка
168 6 1 5 4
№ 091500043 с. Странджево
211 22 4 5 10
№ 091500021 с. Токачка
154 5 0 4 1

 

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

№042200040 с. Паскалевец Община Павликени
0 6 4 9 55
№ 042600015                            с. Стефан Стамболово, общ. Полски Тръмбеш
3 9 2 9 70

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
№ 011100004 гр. Гоце Делчев
3 80 38 45 112
№ 011100019 гр. Гоце Делчев
5 21 4 5 81
№ 011100001 гр. Гоце Делчев
7 98 71 53 130
№ 011100043 гр. Гоце Делчев
0 7 2 4 80
№ 011100029 с. Баничан
0 42 20 23 70

 

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЩИНА ГЪРМЕН

№011300004 с.Горно Дряново
224 33 9 11 10
№011300001 с. Гърмен
227 54 20 19 18
№011300005 с. Дебрен
425 48 7 16 14
№011300006 с. Дебрен
294 31 6 11 14
№0113000011 с. Дъбница
222 75 12 10 32
№0113000019 с. Рибново
399 96 10 21 3
№011300020 с. Рибново
287 122 3 25 0
№011300023 с. Хвостяне
137 199 1 11 9

   

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЛАСТ СЛИВЕН

№212000171 с.Желю Войвода
1 84 21 17 12
№212000172 с.Желю Войвода
1 127 10 18 32
№212000173 с.Желю Войвода
1 142 19 26 25
№21200004 с. Градец
1 122 3 21 4
№21200003 с. Градец
2 106 13 32 9

 

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

№ 102900021  гр. Кюстендил
1 126 44 68 35
№ 102900054  гр. Кюстендил
2 112 27 37 30
№ 102900038  гр. Кюстендил
3 114 29 70 38
№ 102900009  гр. Кюстендил
3 126 49 62 38
№ 102900048  гр. Кюстендил
2 117 39 63 20
№ 102900033  гр. Кюстендил
2 133 31 66 25

ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП

ОБЩИНА НЕСЕБЪР

№ 021500022 гр. Обзор
0 87 31 30 28
№ 021500024 гр. Обзор
1 86 55 56 20
№ 021500010 гр. Несебър
0 68 42 103 22
№ 021500034 гр. Несебър
6 98 81 120 20

ОБЛАСТ ШУМЕН ОБЩИНА ХИТРИНО
ДПС ГЕРБ ВЪЗР. ПП-ДБ БСП
№ 301100009 с. Живково
48 9 2 76 24
№ 301100010 с. Звегор
19 2 1 86 1
№ 301100013 с. Каменяк
8 14 5 136 6
№ 301100018 с. Студеница
96 5 2 81 1
№ 301100020 с. Трем
8 4 0 152 2
№ 301100005 с. Хитрино
53 34 13 115 33
№ 301100014 с. Тимарево
62 21 3 225 1

 

ПРИМЕР ЗА КОНТРОЛИРАН ВОТ, ДВЕ СЕКЦИИ НАМИРАЩИ СЕ НА ЕДНО МЯСТО!!!

Община Пазарджик, населено място с. Братаница

ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ № 131900155 – ОУ ”Христо Ботев”

ДПС ГЕРБ ВЪЗРАЖДАНЕ ПП – ДБ БСП
0 88 41 55 19

 

Община Пазарджик, населено място с. Братаница

ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ № 131900156 – ОУ ”Христо Ботев”

ДПС ГЕРБ ВЪЗРАЖДАНЕ ПП – ДБ БСП
109 39 9 14 13

 

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *