0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

ОТЗВУК 26.01.2024г. интервю на проф. д-р Александър Томов по БНР-Благоевград на тема: „Глобалните геополитически промени и влиянието им върху европейските икономики“

 

Глобалните геополитически промени и влиянието им върху европейските икономики!
Александър Томов

Резултат от войната в Украйна се явява де стабилизирането на международната система, с наличието на 11 въоръжени конфликта в момента. Това каза в ефира на Радио Благоевград университетският преподавател проф. Александър Томов. През седмицата той изнесе публична лекция на тема „Глобалните геополитически промени и влиянието им върху европейските икономики“.

Проф. Томов каза, че военните конфликти предизвикват мощна промяна на потоците от ресурси и финанси. На фона на подобни големи промени и сътресения, Европа е изправена пред предизвикателни времена и политически промени.

В подобна обстановка България не може да си позволи да остава в позицията, в която се намира в момента – с пасивна позиция спрямо Европа, неприкрита цензура и налагане на еднотипни мнения, които, представляват сервилничене пред великите сили.

Университетският преподавател коментира и темата за въвеждането и реализирането  на новите технологии в контекста на геополитическите процеси в света: Страните се опитват да овладеят тези технологии, използват ги за свои интереси. Или ще имаме нова геополитическа структура и нов тип световен ред или ще има нова Студена война, в която се намираме и днес!

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *