0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Отзвук 18 юли 2023г. БНР Благоевград, интервю с Проф. Александър Томов: Бюджет 2023 е счетоводен – без реформи и без мащабен замисъл!

https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101852907/prof-aleksandar-tomov-budjet-2023-e-schetovoden-bez-reformi-i-bez-mashtaben-zamisal

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ГОРЕ!

Продължават дебатите около държавния бюджет за 2023г. Тази седмица се очакват нови срещи между синдикатите и представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. Второто четене на бюджета влиза в парламентарните комисии на 25 юли, след което предстои и гласуването в пленарната зала.

Всичко това се случва на фона на социално напрежение и протести. Темата за парите на държавата коментира в ефира на Радио Благоевград икономистът проф. Александър Томов. Той заяви категорично, че финансовата рамка, предложена от екипа на министър Асен Василев е счетоводна, без заложени мащабни реформи, които да доведат до движение на икономиката на България.

По думите на проф. Томов причината за това е, че досега в страната нямаше редовен бюджет, а се удължаваше действието на предходния.

Икономическият експерт каза, че свеждането на дефицита до 3% е правилно решение, не само заради еврозоната, а защото финансирането на по-голям дефицит ще бъде изключително трудно.

Проф. Александър Томов коментира размера на възнагражденията, инфлацията и пътя на страната ни към еврозоната.

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *