0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Отзвук 12 май 2023г. Говори Проф. Александър Томов в ефира на BGonAIR, Държавата може да изпадне в колапс!!!

Проф. Александър Томов говори по BG on AIR

 

Цялото видео тук – https://www.bgonair.bg/a/28-denqt-on-air/305602-prof-tomov-ima-natisk-ot-sasht-i-bryuksel-darzhavata-mozhe-da-izpadne-v-kolaps

Безподобна криза. И трите власти, които в България са конституционни, са в паралелна криза. В съдебната власт има огромен вътрешен конфликт, който идва отвън. Вероятно смяната на Гешев е неизбежна. Има тежко противоречие във ВСС – прехвърляне на позиции. Тези същите хора преди известно време бяха на площадката пред Съдебната палта и защитаваха Гешев.

Така председателят на партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“ проф. Александър Томов коментира политическата ситуация в страната. По думите му отвън има голям натиск.

Има натиск от Брюксел, има натиск от САЩ, от всички наши съюзници. Второто, което обърна всичко, е т.нар. несполучлив опит за атентат.

Проф. Александър Томов заяви, че са разместени пластовете на властта в прокуратурата и съдебната власт.

Не прокурорите, избрани на случаен принцип, ги определя някой над тях. Имаме голям конфликт в съдебната система. Едновременно с това няма правителство. От трета страна – има парламент, в който има крамоли и не се знае дали се формира мнозинство.

Ще има сериозен натиск при първия мандат, но с малък шанс за успех.

Ако е между първите две сили – ще бъде успешно, ще стане временно правителство. Ако е само хартиената коалиция или първата партия с още някоя от по-малките – няма да се получи нищо. Очакванията, че БСП ще се включи в такова правителство, са нищожно малки. Това означава окончателна гибел за лидера Корнелия Нинова.

Шансът е формулата ГЕРБ плюс партиите ДПС, ИТН.

Ако могат да отцепят още група депутати от ДБ – трудно, но може би ще се опитат. Днешните изявления на г-жа Атанасова за това, че първо правителството, а после шефът на правната комисия – това е свързано с успореден натиск.

Престижът на държавата се руши и потъва до дъното, управляващите да направят нормален бюджет, защото след 11 юни държавата може да изпадне колапс.

Този бюджет е скандален, но трябва да се прави нещо различно. Бюджетът не отговаря на ситуацията, в която се намира страната. Ние предложихме, ден преди края на избирателната кампания, цялостен бюджет – дефицит 3%, преструктуриране на държавните разходи!

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *