0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

ОТЗВУК 07.02.2024г. участието на д-р политологическите науки Димитър Митев в телевизия Алфа.

февруари 8, 2024от Захари Руженов0

1. Делян Пеевски и децата му са в списъка със санкционирани по глобалния акт на САЩ – Магнитски. Общият брой на санкционираните е над 400 души като „колеги“ на Пеевски са нарушители на човешките права и корупциониери предимно от държави от „третия свят“ като Мали, Либерия, Судан, Ямайка и тн. Редом до Пеевски са убийци на цивилни в Иран от религиозната полиция, както и китайски собственици на риболовни компании използващи робски труд. Присъствието в този списък е срамно и унизително. Но далеч по-yнизително е този човек да говори всеки ден от името на правителство и парламентарно мнозинство, да задава политическия дневен ред и да говори за „демокрация, правова държава и справедливост“. Не коментираме и неговите слуги и партньори- Кирил Петков, Борисов, Христо Иванов.
2. Изборите за членове на европейски парламент и тези за президент в САЩ са от изключително значение за политическите процеси у нас. За съжаление в Европа също виждаме липсата на меритокрация подобно на шарлатаните у нас – Денков, Кирил Петков и подобни. Големите протести в Германия на земеделци са преди всичко срещу завършилия социална педагогика министър на земеделието – Джем Йоздемир. Той е активист на „зелено“ движение и става популярен с това, че преди години публикува клип заливайки се с кофа с ледена вода „ice bucket challenge“ и на заден фон у дома му се виждат насадени растения марихуана. Експертиза и опит в земеделие и животновъдство няма.
3. Вчера Росен Желязков заедно с представител на ДПС обяснява как България ще подкрепя членство на Украйна в ЕС. Ако една 30 милионна, разрушена от война държава влезе в ЕС това може унищожи съюза. Същевременно в Палестина жертвите, предимно цивилни, са над 27000. За помощ за Палестина не се говори, не се коментира, дори протест с искане за мир на палестинци в София не бе позволен.
4. Унижението на Денков и компания във връзка с отложеното посещение в САЩ е огромно. Никой държавен ръководител дори и на средно ниво не иска да се среща с келнер като Денков. За него, Киро и подобни – американския посланик в София е възможно най-високото държавно ниво, на което могат да бъдат приети. Същевременно сервилниченето няма никакъв положителен резултат за България. Мета, Майкрософт и Амазон откриха офиси и инвестираха в Румъния и Гърция, но не и у нас. Вместо безплатни и поне евтини реактори , пак „договаряме“ най-неизгодни предложения по подобие на изтребителите Ф16, за които в момента харчим още милиони държавни пари за изграждане на инфраструктура.

В заключение- Китай за 10 години стигна до почти 3 % от БВП за наука и развойна дейност, а у нас неграмотността, пошлостта и безпринципността в политиката процъфтяват…

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *