0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

ОТЗВУК ТВ БГ24 28 март, Говори: проф. Александър, Томов кандидат за депутат от ПП „Българска социалдемокрация-Евролевица“ Водач 23 МИР-София; 16 МИР-Пловдив град.

ТВ БГ24 28 март, Говори: проф. Александър, Томов кандидат за депутат от ПП „Българска социалдемокрация-Евролевица“ Водач 23 МИР-София; 16 МИР-Пловдив град.

ВКАРВАМЕ В ХРАНИТЕ СИ СУХО МЛЯКО И МЕСО ОТ СКЛАДОВЕТЕ НА НАТО, ЩЕ СПРА ТОВА!

Когато аз бях президент на ЦСКА, ние имахме огромен брой млади футболисти. Истината е в следното: „Михайлов не може да се справи, години наред това се вижда. Живее собствен живот, който е извън всичко. Там няма демокрация, управляват няколко човека. Това е прикрита форма на корупция. Държавата почти не се намесва“.

Ако аз се върна в управлението бих искал държавата да поеме детско юношеските школи. Футбола е народен спорт, масов спорт. Срамота е да нямаме основни стадиони. Борисов обещаваше 20 пъти нов национален стадион, но това така и си остана.

Ако Вие имахте властта, какво бихте променили? Оставка на цялото ръководство на БФС. Те нямат волята и очевидно са зависими от един президент на футболен клуб, който е единствения член на футболния съюз, това е Домусчиев. И не случайно, той вече 9-10 години е шампион на България.

За цените и могат ли те да бъдат овладени и свалени? Два пъти съм участвал в убиването на огромната инфлация, през 1991 и 1997 г. През 91 г. съм имал водеща позиция в правителството по тези въпроси. За два месеца свалихме инфлацията на 2%. Трудна ситуация, не е както сега. През 1997 г. Костов беше премиер и с мое участие инфлацията беше свалена. Сега ситуацията е коренно различна и начина, по който вървят, е погрешен, неправилен и няма да доведе до нищо. Цените в момента са толкова висока по една просто причина – огромната маса от стоки се произвеждат зад граница. Ние сме вносители на храни –  това е проблема. Следователно външната инфлация се прехвърля вътре. Ако искате да имате собствено ценообразуване, трябва масата от хранителните стоки да се справят вътре в страната. Това, което предлага „Българската социалдемокрация – Евролевица“ е голяма реформа в селското стопанство. От вносител на суровини да се превърнем в износител на храни. Ние имаме за милиард и двеста милиона евро програма, в която правим 80-90 или малко повече, средни предприятия за производство на модерни екологични храни за европейските и световните пазари. Това веднага ще даде трансформация на ценообразуването.

  1. В бюджета трябва да има едни три милиарда лева да се компенсират бедните слоеве на населението – работещи бедни, хора в неравностойно положение, пенсионери.
  2. Създаване на социални супермаркети. Това са магазини, в които пазаруват хора в сложно социално положение. Такива супермаркети ги има в Швеция.

Сега управляващите малко са учили, да инфлацията може да бъде свалена. Приетия бюджет е про инфлационен.

По време на кампанията и дебатите изведнъж корупцията изчезна от екрана, не се говори за нея от никого. Очакваме стагнация и преминаване към стагфлация, което е много притеснително! Мъчно ми е за страната ни, остана последна в Европа по всичко! Кредитите ще намаляват а лихвите по тях ще се увеличават в световен мащаб. Нова държавна политика е нужна в банковия сектор, 90 на 100 от българските фирми са с персонал до 10 човека.

Нямаме закон за несъстоятелността и то съвсем умишлено!

Всички обвинения срещу мен относно Кремиковци са несъстоятелни, отхвърлени са от петсъдийски инстанции, Прокуратурата е осъдена за неоснователно повдигнати обвинения към мен!

 

https://www.youtube.com/watch?v=lf4fdm6DloI

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *