0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

ОТЗВУК ОТ УЧАСТИЕТО НА Проф. Александър Томов В ПРЕДАВАНЕТО „Още от деня“ на 10.март 18:00ч

10 март 18чБНТ Томов

Говори проф. Александър Томов

Безпокойството идва от неправилните политики – таван на цените не е мярка, ще се образуват дефицити. Инфлацията идва от вън, 70% от храните се внасят. Имаме програма със 15 национални стратегически проекта, готови сме да стартираме веднага. Ще възстановим държавните изкупувателни структури за селскостопанска продукция, това е съвсем законово намесване в икономиката, не искаме национализация, а регулация от държавата!

Голямата промяна в селското стопанство и преработваща промишленост е че от износител на суровини трябва да станем износител на храни! Над три милиона българи пряко страдат от високата инфлация на храните, доходи се повишават само с икономически растеж! За период от 10 години, над 37 милиарда евро са изтеклите от България капитали и инвестирани в чужбина! Защо сме на последно място по БВП на глава от населението сред източноевропейските страни и никой не носи отговорност за това?

Чакалнята на Еврозоната е политическо решение. За да влезем в Еврозоната трябва да изпълним определени критерии които за сега не покриваме, защо? Целта е да спрем изтичането на капитали от България и едновременно да привлечем чужди инвестиции, това увеличава доходите на населението. Нужна е цялостна данъчна реформа, плоския данък е най-голямата грешка, прогресивния данък формира средна класа.

Почти цяла Европа е с прогресивно данъчно облагане. Прогресивния данък води до справедливост при доходите, а инфлацията води до демографска катастрофа.

 

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *