0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

ОТЗВУК ОТ УЧАСТИЕТО НА ДИМИТЪР МИТЕВ В ПРЕДАВАНЕТО „Говори сега с Мая Костадинова“ по БНТ1 04.3.2023

04.03.23 - Димитър Митев

Д-р Политологическите  науки Димитър Митев по темите:

Д-р Димитър Митев и екипа на БСДЕ вижда че цените на храните в малката потребителска кошница са с рекордно висока инфлация,  причината за инфлация в България е вноса на  храни от чужбина. Проблема е структурен а решенията са промяна в икономическия модел на страната.

Екипа на БСДЕ вижда, че преките данъци са по големи от косвените. Целта е производство в България на продукти и стоки с висока добавена стойност. Ориентирът на макроикономическия модел трябва да е към публично частни партньорства – да привлечем мултинационални компании да инвестират в България, но защо чужди инвеститори не инвестират в България? По акта Магнитски се свързват висши държавни и партийни личности, което отблъсква чуждите инвестиции в България, инвеститорите усещат несигурност!

Относно въпроса на референдума за Еврото – по скоро въпроса трябва да е да бъдем или не в Валутен борд, само България и Босна и Херцеговина са във валутен борд. Тъй като няма приет държавен бюджет, сами си спъваме влизането в Еврозоната! Д-р Димитър Митев и екипа на БСДЕ единодушно смятат че парламентарната Република е много добър управленски модел, разполагаме с най-добрите макроикономисти – професори в България!

Единствените носители на социалдемокрацията в България сме ние!

 

 

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *