0999-777666

24/7 На среща за запитвания

bgsd.sofia@gmail.com

Свържете се с нас чрез e-mail и направете запитване

Основни достижения на партия БСД

февруари 26, 2023от Захари Руженов0

Политическа партия Българска Социалдемокрация единствената българска социалдемократическа партия в най-новата българска история, самостоятелно избрана за парламентарна сила през 1997г.

 

БСД е излъчила от своя състав министри, десетки общински кметова и стотици съветници.

БСД ще остане в историята на страната като партията разработила едни от най-важните закони за страната. Следвайки историческата традиция на българската социалдемокрация, която през 1919г. въвежда 8-часовия работен ден в България, партия БСД разработи и се бори за въвеждане на закон за въвеждане на минимално почасово заплащане. За съжаление това предложение бе отхвърлено, както от десните сили, така и от БСП.

БСД е автор на алтернативна система за здравеопазване изключваща сегашния монопол на НЗОК и системата на постоянен дефицит на здравната система.

През последните две години БСД последователно се бори срещу антисоциалния плосък данък върху доходите и замяната му с прогресивна скала разработена от експертния екип на партията, която е в основата на Нова политика на доходите.

БСД последователно се бори срещу корупцията по високите етажи на властта и корупцията на всички нива в българската съдебна система.

През 1999г. БСД (Евролевица) внесе в Народното събрание първия законо-проект за обявяване на доходите и разходите на депутатите разработен по инициатива на председателя на БСД – Александър Томов. През 2007г. БСД разработи поредица от инициативи за премахване на корупционните практики при сключване на приватизационни сделки от страна на държавата и гарантиране на прозрачност при деклариране на доходите и заплатите.

БСД разработи поредица от мерки срещу политическия монополизъм и създаването на привилегии за определени партии при провеждане на избори. Сегашната изборна система е  недемократична и непрозрачна поради факта, че изборните комисии са съставени на квотен партиен принцип, а не от експертни независими групи.

БСД продължава и ще продължава да се бори за солирадност, свобода и социална справедливост.

Напишете съобщение

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са маркирани *